Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
Графік роботи:

Будні: 9:00–19:00

Нд: 9:00–18:00

0
Мій кошик

Ферментований тютюн

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше спочатку дорожчі за назвою
Відображення:

Тютюн, що пройшов ферментацію: як його отримують і чим він добрий

Для захоплених людей куріння сигарети – не шкідлива звичка, а приємне заняття, яке дарує задоволення. Щоб отримати незабутні відчуття, необхідно вибирати натуральну суміш, адже вона не лише зберегла початкові властивості, а й набула нових. Варто купити тютюн ферментований, щоб оцінити всі переваги продукту.

Обробка рослини, що використовується для отримання порошку для куріння, – складний і тривалий процес. Кожен етап потребує уваги та часу. Мало виростити культуру, потрібно також правильно зібрати листя, висушити їх і піддати ферментації.

Важливо! Якщо припуститися найменшої помилки або порушити технологію, сировина буде безнадійно зіпсована.

Що таке ферментація тютюну?

Це один з найважливіших процесів при обробці, завдяки якому продукт набуває остаточних властивостей. Після цієї процедури тютюн для цигарок стає особливо «смачним», набуває певного кольору та характерного аромату.

Ферментація є останньою стадією підготовки, що регулює рівень міцності суміші, що зменшує кількість смол та нікотину. Ферментацією називають біохімічний процес, внаслідок якого органічні інгредієнти у складі стають неорганічними за підтримки потрібної температури та вологості.

Цікаво! За стародавньою легендою, цю технологію вигадали та використовували індіанці – корінні жителі американського континенту. Вони витримували листя рослини для курильних складів у сухих та темних приміщеннях кілька тижнів.

Купити тютюн ферментований в Україні прагнуть багато хто, адже при такій обробці зникають непотрібні та шкідливі речовини. Комплекс виконуваних процесів передбачає трансформацію складу на хімічному рівні після висушування. Саме таку сировину рекомендують використовувати для самокруток, адже вона за ароматом, присмаком, зовнішнім виглядом та якостями відрізняється від звичайної сигаретної.

Переваги тютюну, що пройшов ферментацію

За фактом такий продукт вважається ідеальним для саморобної сигарети. Купити ферментований тютюн варто, щоб максимально насолодитися процесом та отримати насичений, ароматний дим. В результаті цієї технології обробки досягають кількох цілей:

  • отримують складніший та багатший смак. Залежно від сорту він розкривається різними нотками: фруктовими, шоколадними, карамельними, пряними, димними. При змішуванні виходить унікальний бленд, який дарує масу насолоди;
  • покращують якості куріння. За підсумками перероблення знижується вміст деяких шкідливих речовин для людини (наприклад, нікотину). У результаті продукт стає більш м'яким, хоча у такому вигляді його і не можна назвати цілком безпечним;
  • продовжують термін зберігання. Після ферментації суміш довго зберігає початкові властивості, тому її можна купувати в будь-якому фасуванні та тримати вдома без страху, що незабаром вона втратить смак чи аромат;
  • додають природним смаком тютюнового листа нових ноток. Охочі купити ферментований тютюн при курінні відразу відчують, наскільки сильно він відрізняється від неферментованого. Може збільшитись вміст цукрів, з'являються нотки солоності, солоду, спецій.

Тютюн ферментований має яскраво виражений аромат та неповторний смак. Таку суміш використовують під час виробництва сигар, оскільки після цієї технології обробки природні властивості матеріалу розкриваються максимально яскраво. Дорогі бренди приділяють багато уваги ферментації, використовуючи способи, які допомагають краще контролювати процедури, що виконуються.

Процес ферментації тютюну

Цей процес відбувається у два етапи. Після першого, листя стає темно-коричневим, потім його сортують за отриманим кольором. Наступна стадія – придбання продуктом насиченого смаку та вираженого аромату – це тривала процедура, яка займає близько 90 днів. У цілому нині ферментація проходить природним шляхом, перший етап називається «затвердіння».

Попередньо листя необхідно висушити, щоб позбавитися від яскраво вираженого трав'янистого аромату та зеленого кольору. У заводських умовах використовують спеціально підготовлені бочки та пресувальне обладнання. Ферментований тютюн роблять зі схожого між собою листя, складеного в стоси, звані пілонами. Найменші складають зверху, вони найміцніші, відрізняються терпким смаком.

Подальша послідовність дій така:

  • листя зволожують і кладуть у ферментаційну шафу, в якій постійно підтримують температуру 50 градусів;
  • в таких умовах продукт проводить близько 3 тижнів – чим довше він знаходиться у шафі, тим темнішим і насиченішим стає;
  • оскільки кількість кисню обмежена, молекули розкладаються природним методом – у результаті хімічна структура препарату змінюється.

Після ферментації, жилку з тютюнового листа видаляють. Після цього продукт повністю готовий до подальшого подрібнення та скручування саморобної сигарети. Деякі виробники додатково витримують його кілька місяців або навіть років, щоб досягти найкращого результату.

Чи можлива ферментація будинку без спеціального обладнання

Так, це можна реалізувати й не на заводі, є кілька способів. Перший, найскладніший і найтриваліший — природний процес, коли масу просто кладуть у темне місце з невисокою вологістю і зберігають щонайменше рік. У цьому випадку складно припуститися помилки, але чекати, поки суміш отримає необхідні властивості, доведеться занадто довго.

Домашня ферментація можлива також:

  • у духовці — листя прогрівають 5-7 днів у банку при температурі 50 градусів;
  • на сонці. Для цього знадобиться металева основа, яка розжарюватиметься при нагріванні – лист набуває потрібних властивостей приблизно через 10 днів;
  • у мультиварці. Листя згортають і складають у тканинні мішечки, поміщають усередину і встановлюють температуру 50 градусів. Продукт буде готовий за 3-5 днів.

Найшвидша обробка – у місткості зі скла у мікрохвильовій печі шляхом прогрівання на мінімальній потужності протягом 30 хвилин 3-4 рази.

Доступна ціна на ферментований тютюн, що не потребує додаткової обробки, – в інтернет-магазині Eskobar Tobacco. У нас його можна замовити у фасуванні 200, 500 грамів або 1 кг з доставкою «Новою Поштою» або «Укрпоштою» по Україні.

Вгору